sobota 12. dubna 2014

Tutoriál / Rybí cop

Co budeš potřebovat?

Rybí cop se nijak extrémně neliší od toho klasického ze tří pramenů, který nejpravděpodobněji umíme všichni. Tudíž na něj nebudeš potřebovat nic speciálního. Jen hřeben (na rozčesání vlasů), svoje šikovné ruce a prsty a v neposlední řadě gumičku. Co se týče gumičky, nejraději používám ty nevýrazné nebo průhledné, protože neodvádí pozornost od samotného copu, záleží ale na tobě, jaké typ použiješ.
Před samotným pletením je dobré mít vlasy co nejlépe rozčesané a pokud ti elektrizují, snaž se zkrotit jejich létání. Je docela nepohodlné, pokud ti vlasy všude létají a ještě horší to je u pletení, kde je nejlepší mít vlasy poslušné a v klidu. Pokud ti rybí cop nejde a nevypadá tak, jak by měl, můžeš si ho zkoušet nejdříve jen na straně na slabším prameni, teprve poté přejít na celé vlasy.

Krok 1

Rozčesané vlasy rozděl na dva prameny. Snaž se, aby byly stejně objemné, protože by vypadalo divně, kdyby jedna část copu byla odlišná od té druhé – účes by měl být symetrický

Krok 2

Nazveme je třeba prameny A a B. Z pramene A odděl jeden menší pramínek. Neber zbytečně velké prameny, jinak účes nebude vypadat tak, jak má (spíš bude jako klasický cop ze tří). I proto pletení trvá delší dobu, je lepší brát menší pramínky.

Krok 3

Malý oddělený pramínek z pramene A přidej k prameni B a zachyť ho rukou, aby nemohl volně spadnout zpět.

Krok 4

Z pramene B vezmi další malý pramen (ale ne ten samý, co jsi oddělila z A)….

Krok 5

… a přidej ho k prameni A. Toť celý zázrak!

Krok 6
Předešlé kroky je třeba neustále opakovat. Vzít jeden pramínek z většího pramenu a přidat ho k tomu druhému. Není na tom nic extra složitého, ale chce to určitý cvik, aby jsi měla cop pořádně utáhnutý.Proto během pletení nezapomínej pořádně utahovat.
Až se dostaneš ke konečkům, pořádně cop zagumičkuj a je hotovo!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zdroj: http://proslecny.cz/rybi-cop-fotonavod/
  

Žádné komentáře:

Okomentovat

Vaše komentáře mě vždy potěší! Děkuju moc:')