neděle 18. května 2014

School // Report / Drogy a protifrogová prevence

Proč začínají? 
Důsledků, proč lidé začnou brát drogy a být na nich závislý, je několik. Tím nejčastějším je experimentování. Jste v okruhu, např. starších přátel, kam někdo donese drogu a vy samozřejmě nechcete být pozadu, tak si nějakou drogu vezmete.
Dalším důsledkem je špatná psychika. Když jste ve stresu nebo se snažíte vyrovnat s problémy. Nešťastná láska, konflikty s rodiči nebo přátely, problémy ve škole.
Pro někoho je konzumace drogy pouze touha po dobrodružství, zvědavost, chuť experimentovat. Nebo také odpor proti neustálému varování dospělých. Rodiče nás sice poučují a nám to v každém případě připadá dětinské, ale oni to nedělají z nudy. Snaží se nás chránit před nebezpečím užívání drog.

Dále záleží na vůli. Pokud jsi schopen odepřít si drogu i poprvé, protože se dokážeš vyrvat ze svých problému sám a nepotřebuješ k tomu pomoc od žádné návykové drogy, máš skvělou psychiku. Narozdíl u slabochů, kteří si nedokáží své problémy vyrešit sami a potřebují k tomu drogu, dochází k procesu, který vede k závislosti.
Následky užívání drog: 
Vegetativní podrážděnost. Depresivní stavy. Stavy úzkosti, zvracení, svalový třas, slabost, únava, poruchy vidění, nespavost, skoly ke kolapsu. Zvýšená chuť k jídlu, únava. Smrtelná zástava srdce. Zůžení cév, podráždění dýchacích cest.
Principy terapie drogové závislosti:  
Žádný typ terapie není vhodný pro všechny klienty. Pro úspěch léčby je rozhodující vhodná doba a její správné načasování.
Terapie musí být zvolena včas. I v době, kdy není vhodná pobytová léčba, je lépe terapii neodkládat a navštěvovat jiný, vhodnější program.
Úspěšná terapie nemusí být zcela dobrovolná. Tlak ze strany rodiny, školy, může nerozhodnému závislému pomoci k překonání počátečního odporu. 

Podle knihy: O rodíčích a dětech + Prostě mě mějte rádi!
Cassie

Žádné komentáře:

Okomentovat

Vaše komentáře mě vždy potěší! Děkuju moc:')